Pomoc finansowa

Aby wesprzeć dzieła Caritas, zachęcamy do przekazania darowizny na nasze konto:

Caritas Archidiecezji Białostockiej, ul. Warszawska 32, 15-077 Białystok

Bank PKO SA     66 1240 5211 1111 0000 4931 3527

Przelewy zagraniczne:

Kod BIC/SWIFT Pekao: PKOPPLPW

IBAN Pekao: PL 66 1240 5211 1111 0000 4931 3527

• W tytule przelewu można wskazać konkretny cel lub ”cele charytatywno-opiekuńcze” lub po prostu „darowizna”
  • Można zostać Honorowym Dawcą Dobroci!
    Zapraszamy do przyłączenia się do grona stałych darczyńców Caritas, regularnie wspomagających dzieła miłosierdzia prowadzone na rzecz osób najbardziej potrzebujących z terenu naszej archidiecezji. Dzięki deklaracji i regularnym wpłatom możemy planować przyszłe działania pomocowe i odpowiadać na bieżące potrzeby swoich podopiecznych.
    W tytule przelewu proszę wpisać: Honorowy Dawca Dobroci
  • Można również dokonać wpłaty bezpośrednio w siedzibie Caritas przy ul. Warszawskiej 32 Białymstoku w godz. 8:00-15:00.

Za każdy gest dobroci i wsparcie działań Caritas serdecznie dziękujemy.

Na podstawie art. 55 ust. 7 Ustawy z dnia 17 maja 1989 r. o stosunku Państwa do Kościoła Katolickiego w Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1989 r. Nr 29. poz. 154, z dnia 23 maja 1989 r. z późn. zm.) możliwe jest odliczenie od podstawy opodatkowania darowizny na rzecz Kościoła Katolickiego (kościelnych osób prawnych, np. Caritas) w pełnej wysokości – bez uwzględnienia limitów określonych w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych, pod warunkiem przekazania darowizny na kościelne cele charytatywno-opiekuńcze. Na każdy rodzaj wsparcia liczymy i za każdą ofiarowaną pomoc dziękujemy.