Koncert Uwielbienia BOGU DŹWIĘKI 2022

Caritas Archidiecezji Białostockiej zaprasza na Koncert Uwielbienia BOGU DŹWIĘKI 2022

Tegoroczna edycja odbędzie się 12 czerwca o godz. 20.30 przed białostocką Katedrą.

Koncert Bogu Dźwięki jest cykliczną imprezą (organizowaną w drugą niedzielę czerwca) w rocznicę pobytu na ziemi białostockiej Papieża Jana Pawła II i ustanowienia Metropolii Białostockiej. Pierwsza edycja odbyła się w 20 lecie ustanowienia Metropolii Białostockiej w 2012 roku. Koncert został bardzo dobrze odebrany przez publiczność, co skłoniło organizatorów do kontynuowania i rozwijania wydarzenia. Specyfiką koncertu jest także prezentacja na telebimie obrazów sypanych na żywo piaskiem do każdego z utworów.

Koncert poprzedzają jak zwykle trzydniowe Wokalne Warsztaty Uwielbienia Bogu Dźwięki. Przygotowują chętnych uczestników do wspólnego występu na scenie pod kątem wokalnym ale i formacyjnym, by śpiew stał się autentyczną modlitwą i świadectwem wiary. Nie zabraknie więc wspólnego śpiewu, zabawy, modlitwy, konferencji i świadectw a wszystko w przyjaznej i radosnej atmosferze. Jeśli chciałbyś spędzić ten czas razem z nami i wystąpić na dużej scenie podczas koncertu dołącz do nas.

Warsztaty cieszą się coraz większym zainteresowaniem, tak że mamy zgłoszenia nie tylko z Białegostoku i najbliższych okolic, ale i z Polski.

Warsztaty rozpoczną się 9 czerwca o godz. 15.00 w Kinie TON w Białymstoku. Szczegółowy program oraz zapisy na Warsztaty znajdziecie na stronie internetowej: www.BoguDzwieki.archibial.pl. Tam są też zdjęcia i filmy z poprzednich edycji oraz relacje uczestników Warsztatów i Koncertu.

Dorobkiem artystów jest nagrana i wydana w 2015 roku płyta CD z czterema autorskimi utworami, z których jeden – „Serca gotowe” wraz z teledyskiem stał się hymnem Archidiecezji Białostockiej na Światowe Dni Młodzieży 2016 oraz pełnowymiarowa płyta CD wydana w 2017  r. ze studyjnym materiałem znanym już z koncertów. Płyta nosi tytuł „Ocaliłeś mnie” i zawiera 12 autorskich utworów. Tytułowa piosenka z tej płyty ma na kanale YouTube ponad 1,7 mln wyświetleń.

Całe wydarzenie odbywa się pod kierownictwem muzycznym Piotra Kurstaka, autora tekstów i muzyki, założyciela i lidera Akademickiej Scholi Adonai przy białostockiej Katedrze. (Piotr jest także autorem projektu „Męka Pańska na gitarę, perkusję i piasek” – www.archibial.pl/pasja). Towarzyszą mu muzycy tworzący zespół instrumentalny i 35 osobowy chór stały oraz chór uczestników warsztatów.

Wydarzenie objął honorowym patronatem J. E. Ks. Abp Józef Guzdek, Metropolita Białostocki.

Informacje także w Internecie na stronach:

www.BoguDzwieki.archibial.pl,

www.facebook.com/BoguDzwieki,

www.youtube.com/BoguDzwieki

Caritas Archidiecezji Białostockiej zaprasza na Koncert Uwielbienia BOGU ŹWIĘKI 2022

Informacje także w Internecie na stronach:

www.BoguDzwieki.archibial.pl,

www.facebook.com/BoguDzwieki,